12 Mayıs 2021 Çarşamba

Sine Aras Akten

İzmir'de doğdu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu, Amerika Birleşik Devletleri New York SUNY Downstate Medical Center'de İç Hastalıkları Uzmanlığı ve Albert Einstein Üniversitesi'nde de Nefroloji (böbrek hastalıkları) üst uzmanlığı eğitimi aldı. Woodhull Medical Center’de nefrolog olarak çalışmaktadır. 
Ayrıca dokümanter sinema üzerine New York Film Akademisi’nde eğitim görmüştür. Kısa film ve toplum sağlığına yönelik kampanya projelerinde yer almıştır. Çok sayıda bilimsel yayın ve araştırma çalışmaları mevcuttur. Harvard Üniversitesi'nde “Media and Medicine” programına yer almıştır. Halen Türk Amerikan Tıp Derneği başkan yardımcılığı görevini sürdürmektedir. Ayrıca Amerikan Nefroloji Derneği ve Amerikan Transplant Derneği üyesidir. 

Sanat ve tıp kavramını birleştirmeyi amaçlamaktadır. Evli ve iki çocuk sahibi olup New York Brooklyn’de yaşamaktadır. Trestle sanat galleri’sinin sanatçıları arasında yer almakta ve resim çalışmaları yapmakta, çeşitli sergilere katılmaktadır. Sanat Sevgi ve Bilim Vakfı (Art Loves Science Foundation) yönetim kurulunda yer almaktadır. 

"Bir Türk Doktorun Korona Güncesi" adlı kitabı temmuz 2020'de Cenevre Fikir Sanat Yayınları tarafından yayınlanmıştır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder